LinkedInFacebookTwitterYoutube
 

Hoe TekenTotaal.nl is ontstaan

In de zomer van 2012 begon het idee om eigen bedrijf te starten naar aanleiding van de crisis in de bouw, door deze crisis zijn het aantal projecten bij mijn vorige werkgever dusdanig naar beneden gegaan dat we een nieuwe manier hebben bedacht om deze crisis op een slimme en creatieve manier te lijf te gaan.

En uit alle creatieve en slimme ideeën is een nieuwe bedrijf  gestart, inderdaad: TekenTotaal.nl.
Mijn eigen nieuwe spannende uitdaging, al jaren zit ik erover te denken om te starten voor mezelf en nu word het dan werkelijkheid.
In een soort van samenwerking met Bert Baron Vormgevers en Projecten en JHAA zijn wij als drie zelfstandige freelance profesionals samen de strijd tegen crisis aangegaan.
Op deze manier kunnen we een totaal pakket aanbieden naar de klant voor een lage prijs maar met heel erg veel kwaliteit.

Wie is TekenTotaal.nl

Ik ben Jan Hielke van der Meulen geboren op 30 juli 1981 en woonachtig in Drachten sinds 2012 wat tevens het vestigingsadres is van TekenTotaal.nl
Na de basisschool heb ik mijn VBO diploma gehaald aan de Burgemeester Harmsma school in Gorredijk, Hier kwam ik erachter dat ik naast het handig zijn tijdens de praktijk lessen timmeren ik heel erg goed uit te voeten kon achter de tekentafel.
Ik ben daarna verder gaan leren heb na 4 jaar mijn MBO diploma niveau 4 gehaald aan de Friese Poort te Drachten.
Na deze opleiding kon ik aan de slag bij een bouwkundig tekenbureau in Oosthem (vlakbij Sneek) na daar 9 jaar heel veel geleerd te hebben ben ik verder gaan kijken en aan de slag gegaan bij Bert Baron Vormgevers in Drachten hier heb ik drie jaar gewerkt en veel geleerd ook over hoe het zou zijn om een eigen zaak te hebben.

En dat is toen gebeurd in Oktober 2012.
 

Wat doet TekenTotaal.nl

TekenTotaal.nl is te verdelen in 6 hoofd categorieën:

1: Bouwkundig Tekenwerk verzorgen voor particulieren, aannemers, architecten, gemeenten, bedrijven enz..
2: Interieur Tekenwerk verzorgen voor interieurbouwers, particulier en bedrijven
3: Bouwkundig Rekenwerk verzorgen t.b.v. bouwverguningsaanvraag
4: 3D Rendering/ presentaties maken voor particulieren, makelaars, enz.
Hiernaast kunnen wij ook maquettes van uw project laten printen.
5: Freelance
6: Uitvoering

Al deze 6 de catogarieen zijn natuurlijk weer uit splitsen in vele verschillende soorten tekeningen e.a.
Hieronder zal ik het 1 en ander verduidelijken te beginnen met het Bouwkundig Tekenwerk.

Bouwkundig Tekenwerk:
Hieronder kan verstaan worden het maken van bouwkundige tekeningen die benodigd zijn om een WABO (voorheen bouwvergunning) te verkrijgen bij de gemeente.
Daarnaast als een vergunning verleent is maken wij vervolgens de werktekeningen die een aannemer nodig heeft om het project te realiseren
Met wat voor projecten kunt u dan terecht bij TekenTotaal.nl?
Dat zijn o.a. de volgende:
- Voor alles soorten verbouwingen
- Voor nieuwbouw van woning en/of garage
- Voor alle soorten uitbreidingen van erker tot kap op een garage tot woning 2x zo groot maken tot dakkapel noem het maar op.
- Voor nieuwbouw van utiliteitspanden van klein tot groot.
- Voor renovatie van uw project.

Interieur Tekenwerk:
Daarnaast kunt ook bij ons terecht voor interieur tekenwerk, wij kunnen uw idee van een meubel uitwerken tot een bouwtekening voor de interieurbouwer.
Ook kunnen we een nieuwe indeling of uw ruimte restylen zodat uw kantoor of andere ruimte weer heerlijk fris en nieuw oogt. hier kunnen wij natuurlijk ook 3D Renderingen van maken uw een idee te geven hoe uw “nieuwe” ruimte eruit kan komen te zien.

Bouwkundig Rekenwerk:
Hieronder kunt u verstaan het verzorgen van alle benodigde berekening t.b.v. WABO aanvraag.
Zoals een constructieberekening, EPC berekening, Daglicht en ventilatie berekening, Rc-waarden berekening maar ook als u een bestek of calculatie nodig heeft kunnen wij dit voor u verzorgen.

3D Rendering:
Heeft u iets leuks in u hoofd maar weet u niet precies hoe dit eruit komt te zien, ook dan kunt terecht bij TekenTotaal.nl wij kunnen namelijk foto realistische plaatjes maken zodat u alvast kunt zien wat het eindresultaat kan gaan worden, en is het toch niet precies zoals u het wilt, zijn deze foto’s weer erg snel en makkelijk aan te passen, zo kunt u “spelen” met uw gedachten.
Als u dan helemaal tevreden bent kunnen wij dat ontwerp ook 3D voor u uitprinten in de vorm van een maquette dit kan zelfs in kleur.

Freelance:
Dan is het ook mogelijk om TekenTotaal.nl op freelance basis in te huren.
Dus heeft u een tijdelijke klus(sen) of project(en) als bijv. aannemer of architect zijnde.
Dan hoeft u geen uitzendkracht in te huren of iemand aan te nemen, bespaar u al dit “gedoe” en huur gewoon TekenTotaal.nl in, geen loon administratie, verzekeringen of andere rompslomp, gewoon een goede zelfstandige professional die tijdelijk bij u komt zitten

Uitvoering:
Als laatste de uitvoering sinds november 2013 werkt TekenTotaal.nl samen met Bo montAGE hierdoor is het mogelijk om uw bouwklussen in en rondom uw woning door ons te laten repareren herstellen of plaatsen.
Wilt u bijvoorbeeld kunststof kozijnen in plaats van hout, een nieuwe dakgoot, dakraam, dakkapel enz...
Maar ook voor aanbouw van een serre of andere uitbreiding van uw woning kunt u bij ons terecht.

"Wij maken van uw bouwwens realiteit"