Duurzaam Bouwen
27 mei 2014

Op 22 mei 2014 ben ik geslaagd aan de Greenworks Academy te Breda.
Hier heb ik samen met Age Bos van Bo-Montage het certificaat Duurzaam Bouwen in dak- en gevelrenovatie behaald.
Met dit certificaat op zak tonen wij aan duurzaam te werken met produkten die duurzaam verantwoord zijn.
Dit houd met name in dat de produkten die wij gebruiken om een duurzaam verantwoorde manier worden geproduceerd, behandeld en verwerkt.
Raab Karcher heeft hier ook op ingespeelt met hun Greenworks label, zodat bij elk produkt kan worden gezien hoe duurzaam deze is.
Hieronder een kleine uitleg:

Greenworks: De duurzame kenmerken in beeld gebracht

Raab Karcher  heeft voor elk Greenworks product een productinformatieblad opgesteld waarop direct te lezen is aan welke duurzame kenmerken het product voldoet. Het biedt onder meer informatie over grondstoffen, productie, toepassing en verpakking. Aan ieder duurzaam product zijn ook enkele labels en certificaten gehangen

- Ranking in rekeninstrumenten
Dit label geeft de branchegemiddelde milieubelasting van het betreffende product binnen het toepassingsgebied weer. De score is afkomstig uit het onderdeel materiaal van de rekeninstrumenten GPR gebouw en GreenCalc+.

- Greenworksscore
De Greenworksscore is een door Raab Karcher ontwikkelde methode om de duurzame materiaal- en productie eigenschappen inzichtelijk te maken. De Greenworksscore wordt weergegeven door een getal en bedraagt maximaal 20.

- Keurmerken
Indien het duurzame product ook een keurmerk heeft toegekend, dan zal dit ook op de productinformatiebladen zichtbaar zijn. Denk hierbij aan keurmerken als FSC, PEFC, DuboKeur, Cradle to Cradle etc.

Voor nog meer info kunt u kijken op: Website Greenworks

Met TekenTotaal kiest u ook voor duurzaam

"wij maken van uw bouwens een duurzame realiteit"